Voor 2 personenVeggie lasagne met spinazie

Benodigdheden

  • 10 lasagnebladen (verse van AH)
  • 1 pot pastasaus naar keuze, 500g
  • 1 bakje crème fraiche, 125 ml
  • 1 bakje vegetarische gehakt (merk naar keuze)
  • 300 g diepvries bladspinazie, ontdooid
  • 2 tomaten in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Ovenschaaltje

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Fruit in een hapjespan de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gehakt erbij en bak dit ca. 4 minuten. Druk ondertussen in een zeef het vocht uit de ontdooide spinazie. Doe de spinazie in de pan, samen met de saus. Warm dit ongeveer 3 minuten op in de pan en doe dan de crème fraiche erbij. Roer goed door.

Pak de ovenschaal erbij en doe een klein laagje van de saus in de ovenschaal. Leg hier 2 lasagnebladen op (of tot de bodem bedekt is). Leg daarop een laagje saus en dan de plakjes tomaat. Bedek met lasagnebladen. De volgende laag bevat alleen saus. Je kunt ervoor kiezen om ook een laagje te vullen met plakken (0.5 cm) courgette. Herhaal de laagjes tot de bladen op zijn, maar hou genoeg saus over om de bovenkant helemaal te bedekken. Zorg ervoor dat er geen bladen meer zichtbaar zijn, anders drogen ze uit in de oven. Bedek alles met kaas en doe de lasagne 25 minuten in de oven.

Voor de versiering kun je nog wat blaadjes basilicum over de lasagne strooien.

Eet smakelijk!