Ik geef het eerlijk toe, ik bedenk heus niet al mijn recepten zelf. Soms heeft iemand anders simpelweg al een super lekker recept bedacht, wat ik dan weer graag met jullie wil delen. Dit recept voor gebakken havermoutmuffins vond ik op Kiwi&Zo.nl. Het is heel simpel te maken en voor mensen die ‘s ochtends altijd tijd tekort komen is het een ideaal gezond ontbijt om snel mee te pakken!

Voor 12 muffins

Gebakken Havermout van Kiwi&Zo

Recept en foto: Kiwi&Zo.nl

Benodigdheden

 • 225 gr havermout
 • 1 tl bakpoeder (of wijsteenbakpoeder)
 • Snufje zout
 • 1 tl kaneel
 • 1 el kokosrasp
 • 2 tl gesmolten kokosolie (gebruik, als je geen kokosolie in huis hebt, gewoon olijfolie)
 • 400 ml water
 • 2 el honing
 • 1 ei (bio)
 • 2 bananen, in stukjes
 • Muffinvorm
 • Muffincupjes

Optioneel (niet alle opties tegelijk gebruiken, al het onderstaande is nogal calorierijk, kies er dus 1 of 2)

 • 25 gr pure chocolade (72% of meer)
 • 1 handje walnoten
 • 1 handje rozijnen
 • 1 el zonnebloempitjes
 • 1 handje blauwe bessen (diepvries AH)
 • 1 kleine appel in stukjes

Verwarm de oven voor op 190 graden. Pak een (mix)kom en doe daar eerst de havermout, het bakpoeder, het zout, de kaneel en de kokosrasp in. Doe dan de olie, de honing, het ei en het water erin. Tot slot de bananen erbij doen en optioneel rozijnen, zonnepitjes, chocolade, walnoten, appel of blauwe bessen. Roer goed door met een lepel tot alles een beslagje is geworden. Schep dit beslag in de 12 muffinvormpjes (het past precies!) en zet 30-35 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.

Ik ben heel blij dat ik dit recept hebt gevonden! Het scheelt me ‘s ochtends echt heel veel tijd! Bedankt Kiwi&Zo!