De Kookmutsen

Aangenaam! Wij zijn de Kookmutsen. Zussen by day… en eigenlijk ook by night. Kookgekkies, chocoladejunks en koffieverslaafd met een voorliefde voor voedingskennis en gezondheid.
Lianne

Lianne

co-founder

Ik ben gek op koken en gezond eten! Gezonde voeding hoort voor mij bij een energiek en gelukkig leven. Natuurlijk zondig ik ook wel eens… wie niet? Chocolade, wijn en Italiaans schepijs kan ik niet laten staan!

Mijn kookstijl is eigenlijk heel eenvoudig. Ik ben niet van de poespas, ik kook op gevoel. In mijn gerechten gaat het vooral om de smaak, die moet goed zijn. Daarnaast kook ik uitsluitend vegetarisch of veganistisch. Dit doe ik al jaren, voornamelijk uit kritisch oogpunt op de industrie. Geen dierenleed in mijn keuken. Het maakt de uitdaging om heerlijke gerechten op tafel te zetten ook veel interessanter!

In het “gewone” leven werk ik als online marketeer annex grafisch vormgever bij een super leuk bedrijf in Zaandam. Daar beheer ik de content op meerdere websites en -shops met veel plezier.

In mijn vrije tijd vind het heerlijk om te koken, reizen of om op een druilerige dag films te kijken. Maar bovenal hou ik ervan veel tijd door te brengen met mijn man Fabio, zoontje Jamie en dochter Elin.

Anouk

Anouk

co-founder • photographer

It sings, it writes and runs on coffee and wine. Warning: likely to get hangry, keep properly fed.

En iets uitgebreider; Ik heb twee passies – muziek & eten.
Muziek is mijn baan, eten en voeding mijn hobby. Het begon ooit allemaal met mijn enthousiasme om borden mooi op te maken, daar ging ik foto’s van maken en toen ik toch al bezig was waarom dan ook niet meteen goed?
Het leukste vind ik dat eten mensen zo gemakkelijk samen brengt en dat is ook precies wat ik met Kookmutsen wil bereiken!

Naast muts ben ik ook zangeres, schrijf ik mijn eigen teksten en muziek, doe ik mee aan filmprojecten, ben ik stemactrice en geef ik musical-theaterlessen in Haarlem en Amsterdam.

anoukvdlaan.com