ChocoHavermoutVroeger was havermout voor mij een gruwel en trok ik al groen weg bij het idee alleen! Ik wist toen nog niet dat ik havermout zo’n 18 jaar later heerlijk zou vinden en dat je er oneindig mee kunt variëren!
Dit recept vond ik op kiwienzo.nl en is super lekker en heel gemakkelijk te maken.

Voor 1 persoon

Benodigdheden

  • 25 gr havermout
  • 1 el kokosrasp
  • Mespunt kaneel
  • 1/2 el ongezoete cacao poeder (raw of uit de supermarkt)
  • 1/2 el chiazaad
  • 300 ml water
  • 1 banaan, in plakjes
  • Handje blauwe bessen (diepvries is het handigst)
  • 1 el gedroogde cranberry’s

Bereiding

Doe de havermout, kokos, kaneel, cacao poeder, chiazaad, halve banaan in plakjes en water in een pannetje en breng dit zachtjes aan de kook. Laat het al roerende 5 minuten koken op zacht vuur (roeren is heel belangrijk, anders koekt het heel erg aan in de pan). Doe dit in een diep bord of kom, samen met de rest van de plakjes banaan, de blauwe bessen en gedroogde cranberry’s. Het is het lekkerst om meteen te eten.

Tip! Voor twee personen verdubbel je simpelweg alle ingrediënten en is de bereiding hetzelfde.

 

♥ Een goede start van de dag!