Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 150 gram amandelen
  • 200 gram dadels
  • 4 el pindakaas – of mix van andere notenpasta’s
  • 4 el dadelstroop/kokosbloesemnectar
  • snuf zeezout
  • tl kaneel

Zelfgemaakte mueslirepen. Dat stond ergens bovenaan mijn lijstje van ‘dingen die ik nog wil maken’. Daarbij wil ik altijd alles zelf maken, want dat vind ik nu eenmaal enig.
Dus ik ging op zoek –  ik ben bijzonder kritisch als het neerkomt op de recepten – naar het perfecte recept om me op weg te helpen. En ik vond Yellow Lemon Tree blog. Deze blog staat sowieso vol met heerlijkheden en haar recept voor dadelrepen deed me het water in de mond lopen. Zodoende leek het me wel een geschikt recept.

En nu deel ik met jullie mijn versie.

Bereiding

Maura van Yellow Lemon Tree blog roosterd eerst alles kort in de oven en aangezien ik zelf ook groot fan ben van ovengeroosterd dacht ik; kom! Laat ik dat ook doen. Alleen ben en blijf ik altijd ietwat chaotisch waardoor mijn kaneel amandelen licht begonnen te verbrandden.. oeps. Net niet genoeg om verprutst te zijn, ze konden door voor zeer goed geroosterd.

– Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en die hier vast je havervlokken op.

– Hak de amandelen grof en doe ook deze op de bakplaat. Bak het geheel zo’n 10 minuten (maar houd goed in de gaten!)

– Ontpit je dadels indien nodig en doe ze in de keukenmachine. Fijne tip van Maura, mocht het nou geen plakkerig goedje worden doe er dan een beetje water bij. Dan mengen ze beter.

– Doe de el notenpasta, de stropen en de snuf zout in een pannetje en verwarm op een zacht vuurtje zodat het goed kan mengen. Mocht je nu geen kaneel amandelen hebben, waarvan ik de kans groot acht, doe dan nu ook de kaneel bij het mengsel.

– Doe alle ingrediënten in een grote kom en mengen maar! Mijn mengsel was wat droog, dus wellicht dat ik de volgende keer iets scheutiger ben met de stropen.

– Wanneer alles zich tot een plakkerig gevormd mag je het even laten staan, we gaan het nu uitstrijken tot een grote plaat dadel-havermoutmengsel.

– Zoek iets waar je je dadelbal op uit kon rollen – ik had een ovenplaat met daarop bakpapier. Houdt er rekening mee dat het straks in de koelkast moet passen! Rol, verspreid, duw, wees creatief. Als je maar eindigt met één grote plak dadelspul.

– Laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast en snijd het vervolgens in de gewenste vorm!

N.B Laat je creatieve geest de loop en maak er balletjes van, of grijp je koekjesstekers! Have fun, repen zijn ook maar een voorbeeld.
Eet smakelijk!