Beschamend hoe lang we niet hebben gepost! In my defence, ik ben heel lui en vind een goede beschrijving maken van een recept vervelend werk… en ik ben bezig met een ander blog! De link staat onderaan.
In Lianne’s defence, ze is zwanger.

Ok, het is niet echt een recept te noemen wat ik nu ga posten – het is namelijk bijzonder makkelijk om dit brood te maken. Ik werk in deze winkel waar we naast dagverse speltbroodjes ook heerlijke mixen verkopen voor glutenvrij brood. Ik heb eerder gepost dat ik misschien een gluten allergie heb – ik moet nog getest worden dus ik heb nog steeds hoop op iets anders dan coeliakie – en een van de dingen die ik nu moet laten liggen van mijn glutenvrije dieet is brood. Nu ging dat best goed de eerste maand, ik miste niets. Nu begin langzaam te hunkeren naar alles wat ik eigenlijk niet mag. Mijn broer had laatst pizza besteld, ik heb er even ongegeneerd aan lopen snuiven zodra de doos openging. Het is geen feestje. Dus oplossingen als deze zijn bijzonder welkom!

Glutenvrije broden zijn best duur en de meeste vind ik veel te droog dus ik was erg enthousiast om een vers brood te bakken. Ik heb deze mix nog niet eerder geprobeerd, maar ik heb al goede recensies gehad van klanten. Hoeveel het broodje kost ben ik even vergeten te noteren – ik ga het morgen even checken.

Benodigdheden2014-07-27 12.15.01

  • 1 doos kant en klare broodmix (Heerlijk)
  • 450 ml koud water
  • Ovenbestendige kom met kokend water

 

Bereiding

2014-07-27 13.59.19 Het staat allemaal op de doos! Maar aangezien het er alleen  in het Duits en Engels op staat zal ik het toch nog  even vertalen.

Verwarm de oven voor op 220°C.
1. Voeg water toe. Er zit een dop onder dat bruine driehoekje wat je ziet op de eerste foto. Deze haal je uit de  doos, je voegt de 450 ml water toe aan de mix en stopt de dop weer op zijn plek.

2. Shake! Schud de droge mix en het water  in ongeveer een minuut door elkaar. Haal de deksel van de doos  en meng met een vork alles nog even goed door elkaar. In eerste instantie was ik bang dat de binnenkant van  de doos losliet in mijn deeg, er zaten namelijk dunne witte stukjes in het deeg aan de zijkant. Maar toen bedacht ik me dat een brood natuurlijk dingen als gist nodig heeft, of in ieder geval iets om het te laten rijzen – hoogstwaarschijnlijk was het zoiets het loste namelijk op toen ik het pakte. Dus geen vrees!

3. Bakken maar. Zet de ovenschotel met het kokende water onderin de oven en plaats de bakvorm met het mengsel erboven op een ovenrooster. Na 5 minuten bakken maak je met een mes een diepe snee in het midden van het brood. Bak het hierna nog 60 minuten.

Tadaa! Ontzettend makkelijk en het ruikt verrukkelijk. Uiteraard moest ik het meteen proberen en ik kan je vertellen, na dik 2 maanden glutenvrij eten ben ik zielsgelukkig met mijn broodje! Het is smeuïg, zacht, nu nog warm omdat het net uit de oven komt, en lijkt gewoon op brood! Mocht ik inderdaad de diagnose Coelikie krijgen heb ik in ieder geval een lekkere broodvervanger!

2014-07-27 14.04.56

Broodje rosbief!

2014-07-27 14.14.42

En aardbeien met wat aalbessen on the side

2014-07-27 14.02.05

Le resultaat a la Jamie Oliver gepresenteerd

Ik ga nog wel een keer echt aan de slag voor een glutenvrij brood from scratch, pinkie promise. Je bent een kookmuts of niet! En ik zal er dan ook voor gaan zitten om het recept met jullie te delen.

Liefs,
Anouk

Voor alle geïnteresseerden – klik hier voor mijn Engelse blog. Waarom Engels? Ik heb nu eenmaal een vreemde obsessie met de taal sinds groep 6.

Follow my blog with Bloglovin