In het laatste zonnige weekend van 2015 ben ik, Lianne, samen met mijn vriendin Mandy naar Maastricht geweest voor een heus Meidenweekend!

Een meidenweekend, dat betekent shoppen, chocola en cocktails!! En dat is ook precies wat we hebben gedaan. We begonnen de dag, na 3,5 uur treinen, met een homemade high tea bij de stadsmuur van Maastricht. Eerst een overheerlijke sandwich met pesto, kaas, zongedroogde tomaat en veldsla. Uiteraard een heerlijke ijsthee, guilt free chocoladecake en aardbeien gedipt in chocolade.

Eetcafé De Bobbel

Na een heleboel shoppen, terrasjes en sightseeing streken we uiteindelijk neer om te eten bij eetcafé De Bobbel, met een typisch Limburgse kaart (naar eigen zeggen). Het is een super schattig klein café, met hout aan de muren, een krakende vloer en een glanzende koffiemachine. De Bobbel is ook een distilleerderij en schenkt en verkoopt huisgemaakte brandewijn. Uiteraard kozen wij voor het speciale brandewijn proeverijtje van De Bobbel, geserveerd in 4 schattige glaasjes.

Het voorgerecht was voor mij een Limburgse uiensoep en voor Mandy een mosterdsoep met spek. Ik ben er nog niet helemaal uit waarom het nou typisch Limburgs was, maar lekker was het wel!

Het hoofdgerecht was wel behoorlijk Limburgs! Tenminste, Mandy’s gerecht. Zij had namelijk Zuurvleisch, een Limburgs stoofvlees gerecht. Ik moet haar maar op haar woord geloven dat het erg lekker was, want zelf eet ik geen vlees. Mijn hoofdgerecht was dan ook de champignonschotel. Niet erg exotisch, maar het was het enige vegetarische gerecht op de kaart. En, het moet gezegd, het was verrukkelijk!

Een toetje hadden we niet, we zaten propvol!

Ik zou Eetcafé De Bobbel zeker aanraden als je ergens een restaurantje zoekt in Maastricht. Het is een knus, oud pandje in het centrum van de stad. Je kunt er heerlijk eten, de bediening is ontzettend aardig en ze komen elk halfuur langs met verse bitterballen! De huisgestookte brandewijn kun je ook in leuke geschenkverpakkingen kopen.

Kookmutsen ♥ cocktails!

Na het eten en de ontdekkingstocht door het hotel gingen we de stad weer in om van de avondsfeer te genieten! Het was nog lekker warm buiten en het was gezellig druk in het centrum. We kwamen cocktailbar Beez tegen, een leuke, spontane bar waar we de hele avond hebben genoten van heerlijke cocktails! Misschien iets te veel cocktails, maar ze waren zo lekker! Pina Colada’s, Margarita’s en een Hong Kong lemon tea… We hadden een vrolijke avond.

De volgende ochtend, waren we rond koffietijd weer in de stad. We hadden de dag ervoor al een leuk cafeetje gezien en daar gingen we nu vlaai eten. Het was niet zomaar vlaai, het was kruisbessenvlaai! Ik had ooit wel eens een kruisbes gegeten, maar ik had ze nog nooit in een taart/vlaai gezien. Het smaakte goed, fris en licht zurig. Perfect voor een taart.

Met de laatste hap vlaai was ook ons weekend in Maastricht voorbij. Het was een top weekend! Nu maar weer wat dagen rustig aan doen…

Vegetarische hachee?

Ik moet zeggen dat zuurvlees me stiekem wel heel erg lekker leek. Hoewel het natuurlijk niet vegetarisch is, heb ik laatst wel gelezen dat de Vegetarisch Slager bezig is met vegetarische hachee. Dat lijkt me wel wat. Zodra het op de markt is, zal ik ermee aan de slag gaan. Stay tuned voor mijn toekomstige vegetarische hachee avontuur!